Свят

Големите американски медии призоваха Байдън и Тръмп да участват в телевизионни дебати

   
Големите американски медии призоваха Байдън и Тръмп да участват в телевизионни дебати

Големи американски телевизионни компании и канали, между които ABC, CBS, CNN, NBC и Fox News, призоваха президента на САЩ Джо Байдън и бившия президент на Белия дом Доналд Тръмп да участват в телевизионни дебати преди президентските избори, съобщи телевизионният канал ABC.

„Ние, долуподписаните национални новинарски организации, призоваваме очакваните кандидати за президент публично да се ангажират с участие в предизборните дебати преди изборите през ноември“, се казва в съобщението.

„Ако има нещо, за което американците могат да се съгласят в тези поляризирани времена, то е, че залозите в тези избори са изключително високи. На този фон просто няма заместител на дебата между кандидатите пред американския народ относно визията на кандидатите за бъдещето и тяхната нация“, се отбелязва в писмото.

Преди това Тръмп се обърна към Байдън с предложение за провеждане на дебати преди президентските избори "по всяко време и навсякъде".

Президентските избори в САЩ ще се проведат на 5 ноември. Тръмп вече получи необходимия брой делегатски гласове, за да бъде номиниран за кандидат на републиканците за държавен глава. Байдън, който се кандидатира за втори мандат, си осигури подкрепата на достатъчен брой делегати от Демократическата партия. Така очаквано битката ще се развие между същите кандидати като преди четири години, когато Байдън победи Тръмп, който се бореше за преизбиране на най-високия държавен пост.