Автомобили

Започна производството на обновения Volkswagen Golf

   
Започна производството на обновения Volkswagen Golf
  VW Golf

Компанията Volkswagen съобщи за началото на производството на обновената версия на осмото поколение Volkswagen Golf. Първата серийна кола от обновения модел беше син хечбек в най-наточената конфигурация Style. Името на цвета е Anemone Blue Metallic.

Новият модел се разпознава преди всичко по променената предна част. Той получава LED фарове с нов дизайн. Топ версията е оборудвана с IQ.Light - LED матрични фарове, които излъчват дълги светлини на много голямо разстояние.

Има и още една характерна новост. За първи път в европейски Volkswagen, логото на VW на радиаторната решетка е осветено. Интересно е още, че преди 50 години в същата фабрика започва сглобяването на първия модел Golf.

От 1974 година Volkswagen вече е произвел повече от 37 милиона автомобила от този модел, като повече от половината са направени в основния завод на марката във Волфсбург, който произвежда около 400 000 автомобила Golf годишно.

Volkswagen потвърди, че второто място по популярност се държи от модела Beetle, чийто тираж беше около 12 милиона автомобила. Третото място е заето от кросоувъра Tiguan, от който до момента са произведени повече от 3.5 милиона автомобила.