Анализи

ПП обсъждат успехите и грешките си в Пловдив

   
ПП обсъждат успехите и грешките си в Пловдив

Лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев, бившият премиер Николай Денков и депутатът Никола Минчев са в Пловдив, където провеждат открит разговор за "успехите и грешките си" в Римския стадион. Денков отчете свършеното по време на управлението на редовния кабинет, като най-голям акцент постави върху повишените пенсии. Бившият финансов министър Асен Василев заяви, че е учил как да прави бедни държави - богати.

"Това, което побърква ГЕРБ и ДПС е, че парите са записани в бюджета и не зависят от това послушен ли си на единия или на другия”, коментира той.

Кирил Петков каза, че ПП са влезли с "чиста умисъл" в политиката, за разлика от ГЕРБ и ДПС. Той обяви, че Бойко Борисов и Делян Пеевски работят в пълен синхрон.

Попитан за компроматите, които в последните седмици се насочват към ПП-ДБ, Асен Василев отговори, че всичко трябва да се докаже. "Ако има нещо съдът трябва да ги осъди, ако няма нищо, въпросът е защо се говори с журналистите, а не пред съда", заяви Василев.

През това време лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се включи на живо от среща с хвалещи го избиратели в столичния район "Подуяне". Той съобщи, че бившият кмет на София Йорданка Фандъкова ще води кандидат-депутатската листа на ГЕРБ за предсрочните парламентарни избори.