Анализи

Борис Бонев за нападнатия общински съветник: Някои хора стигат до саморазправа, подстрекавани от ГЕРБ

   
Борис Бонев за нападнатия общински съветник: Някои хора стигат до саморазправа, подстрекавани от ГЕРБ

Агресията на една малка група хора не ме уплаши - това каза общинският съветник от групата на "Продължаваме Промяната - Демократична България" ("Спаси София") в Столичния общински съвет Стефан Спасов по повод нападението срещу него на столичния бул. „Патриарх Евтимий", за което по-рано днес съобщиха от групата на "Спаси София", съобщава БТА.

"Тези хора се противопоставят на намеренията на Столична община да извърши един планов ремонт на асфалтовата настилка на бул. "Патриарх Евтимий"", каза Спасов.

Общинският съветник обясни, че случката се е развила днес между кръстовището с ул. "6-ти септември" и ул. "Георги Раковски".

"В опит строителите да започнат да фрезоват асфалта, за да може да бъде положен нов такъв, един гражданин се качи върху строителната техника, извади ключа от стартера, което застраши живота на операторите и обслужващите машините и го открадна", обясни Спасов.

Той допълни, че в опит ключът да бъде върнат е получил плесница в лицето, за което е уведомил органите на реда. Води се разследване, има жалба срещу него, посочи общинският съветник и допълни, че се надява органите на реда да свършат работата си, така че нападателят да не възпрепятства работата на строителите.

"Като общински съветник от групата на ПП-ДБ-СС съм избран от гражданите като част от тези, които категорично заявяват целта и мерките, които искаме да видим в София в най-скоро бъдеще, заяви той. Велоалеи трябва да има и знам, че общинските съветници и кметът на София Васил Терзиев ще направим всичко необходимо, за да може София да се развива така, както обещахме в предизборната си кампания", добави Спасов.

Общинският съветник от групата на ПП-ДБ-СС Борис Бонев обясни, че физическата агресия срещу Стефан Спасов е била по време на извършване на работните му задължения.

Днес общински съветник беше нападнат от протестиращ, защото твърдял, че маркировките за ограждане на дупките, които трябва да се изрежат, са били маркировката на бъдещата велоалея, обясни Бонев. Според него някои хора стигат до физическа разправа, подстрекавани от ГЕРБ, за да саботират ремонт на основен булевард, добави Бонев.