Спорт

Лудогорец грабна титла №13. Победи ЦСКА с 3:1

   
Лудогорец грабна титла №13. Победи ЦСКА с 3:1

Лудогорец стана шампион на България за 13-и пореден път. В емоционално дерби от 32-ия кръг в Първа лига разградчани победиха с 3:1 у дома ЦСКА-София и остават недостижими на върха в класирането със 79 точки. Двата отбора завършиха мача в намален състав след червени картони на Бърнард Текпетей и Фернандо Каранга, предава БТА.

Във втората минута Лудогорец взе аванс в резултата, след като Бърнард Текпетей беше изведен по десния фланг и подаде за Квадво Дуа в наказателното поле. Нападателят на "зелените" се обърна и се възползва от пространството, което получи от Браян Кордоба, като изпрати топката по земя във вратата на "червените".

Осем минути по-късно домакините отново организираха опасна атака вдясно. Франсиско Гомес беше изведен и подаде към Бърнард Текпетей, който шутира неточно. След точно четвърт час игра ЦСКА-София застраши за първи път по-сериозно вратата на Серджио Падт. Матиас Фаетон отправи силен изстрел към далечния ъгъл, но вратарят на домакините изби.

В 25-ата минута Дуа стреля неточно, а седем минути след това Волен Чинков показа директен червен картон на Браян Кордоба, който удари без умисъл Рик Джонатан. Червеният картон беше отменен след намесата на системата за видеоарбитраж.

В 34-ата минута ЦСКА-София изравни след гол на Фернандо Каранга. Той беше изведен от Амос Юга и изпревари Падт, който неразчетено беше напуснал наказателното си поле и се приближи към тъчлинията – 1:1.

Четири минути след началото на второто полувреме "зелените" отново поведоха в резултата. Диниш Алмейда подаде към Джонатан, който с пета върна към капитана Антон Недялков. Той със плътен удар от ъгъла на наказателното поле не остави шансове на Бусато, връщайки аванса за Лудогорец – 2:1.

В 57-ата минута шампионите достигнаха до трети гол, след като Дуа отбеляза от дузпа. До 11-метровия наказателен удар се стигна след игра с ръка на Фернандо Каранга в наказателното поле. Най-тежкото наказание във футбола беше отсъдено след намесата на ВАР. След това се стигна до грозни сцени и Каранга и Текпетей бяха изгонени с директни червени картони при сбиването между футболисти от двата отбора.

Девет минути преди края на редовното време отбраната на разградчани допусна грешка при разиграването. Това позволи на Фаетон да стреля, но Падт се справи с опасността.


Анкета

С хартиена бюлетина или с машина ще гласувате на изборите 2 в 1 на 9 юни?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14