Спорт

Майк Тайсън: Фюри ще сломи Усик със силата си

   
Майк Тайсън: Фюри ще сломи Усик със силата си

Живата легенда на бокса Майк Тайсън вярва, че кръстеният на него боксьор в тежка категория Тайсън Фюри ще сломи със силата си олимпийския шампион от Лондон 2012-а в полутежка категория Александър Усик в предстоящата им битка на 18 май.

“Нямам търпение за битката Фюри - Усик. Ще бъде интересно, но клоня към Фюри. Мисля, че ще сломи Усик със силата си. Мисля, че е най-добрият боец в света, особено пък в тежка категория. Страхотните бойци понякога не изглеждат толкова добре, но това не означава, че не са страхотни бойци”, заяви бившият световен шампион в тежка категория (1987-1990), визирайки представянето на Фюри срещу Франсис Нгану през октомври 2023-а. Тогава Краля на циганите спечели с неединодушно съдийско решение и не беше категоричен в представянето си на ринга в Рияд.

“Не трябва да се фокусираме върху това как изглеждаше Фюри срещу Нгану, а да си припомним, че все пак той все още е шампион. Той даде възможност на Нгану, но не се представи добре. Всички имаме лоши дни, това беше лоша вечер за него”, допълни 58-годишният ветеран.

Битката между Тайсън Фюри и Александър Усик трябва да определи безспорния шампион в тежка категория в профи бокса. Победителят ще обедини четирите основни пояса с този спорт. Нещо, което не се е случвало от 1999-а, когато Ленъкс Люис надделя над Ивендър Холифийлд.

Sportal.bg ще отразява историческия сблъсък на живо рунд по рунд.