Спорт

Михаил Александров ще се занимава с инфраструктурните проекти на ЦСКА

   
Михаил Александров ще се занимава с инфраструктурните проекти на ЦСКА

Бъдещият директор на ЦСКА Михаил Александров ще се занимава не само със спортните процеси, но и с инфраструктурните проекти на клуба, твърди "Тема Спорт". Юношата на "червените" ще получи възможност да приложи на практика знанията, които получи по време на завършената от него през миналата година престижна програма за мениджмънт MIP на УЕФА. От 800 кандидати в нея влизат само 30, като тя отведе Александров до 9 различни места по целия свят, откъдето имаше възможност да черпи опит. Бе в един курс с имена като Сами Кедира, Найджъл де Йонг, Хамит Алтънтоп, Неманя Видич, Бенедикт Хьоведес и Демба Ба. Проектът, с който завърши, пък бе именно за стадионите в България.

Бившият национал ще има основна роля в управлението на новото съоръжение на ЦСКА, както и в развитието на тренировъчните бази на клуба - в Панчарево и до парка на Военната академия в центъра на София. Александров вече посети комплекса на "червените" в полите на Витоша, където и в момента текат подобрения.

Както е известно, бившият футболист на Лудогорец беше част от екипа на кандидата за президент на БФС Димитър Бербатов. Той, също така, бе и един от главните организатори на провелия се през миналата година благотворителен "Мач на надеждата" на Стилиян Петров. Инициативата събра над 850 хиляди лева, които бяха разпределени между лечебни заведения, специализирани в борбата с онкологични заболявания.