Шоу

Повдигат обвинения на дисквалифицирания представител на Нидерландия на Евровизия

   
Повдигат обвинения на дисквалифицирания представител на Нидерландия на Евровизия

Нидерландският представител на "Евровизия" Йост Клайн, който беше дисквалифициран от песенния конкурс броени часове преди големия финал, вероятно ще бъде обвинен в отправяне на заплахи. 26-годишният фаворит за победата, който така и не успя да изпълни песента си "Europapa" на финала, беше отстранен от музикалната надпревара в Малмьо - нещо, което се случва за пръв път в 68-годишната история на конкурса.

Причината е, че жена член на екипа по реализиране на "Евровизия" е подала жалба за предполагаем „инцидент зад кулисите“. От полицията не разкриват естеството на случилото се, но потвърдиха, че тяхното разследване е приключило и през следващите седмици предстои решение за повдигане на обвинение, съобщи Нова телевизия.

Във вторник, точно в 12 часа на обяд, камбаните на различни градове в Нидерландия зазвучаха с песента на Йост Клайн "Europapa". Инициативата е организирана от радиостанция 3FM като знак на подкрепа за младия артист, който бе дисквалифициран от Евровизия малко преди финала в Малмьо.

Йост Клайн беше обвинен, че се е държал агресивно срещу операторка, докато тя го е снимала след слизането от сцената на полуфиналите в четвъртък. Музикантът категорично отказал да бъде сниман, но част от тези клипове всъщност са задължителни за участниците в конкурса.

Жената подаде жалба срещу него в шведската полиция, а Европейският съвет за радио и телевизия определи поведението на Клайн като нарушение на правилата. Представителят на Нидерландия не беше допуснат до финалите, а самият той се прибра у дома още преди разследването на местните власти да е приключило.

 


Анкета

С хартиена бюлетина или с машина ще гласувате на изборите 2 в 1 на 9 юни?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14