Анализи Новини

Късметче с капучиното на Бойко Борисов във Враца май предвеща успех на ГЕРБ на изборите

   
Късметче с капучиното на Бойко Борисов във Враца май предвеща успех на ГЕРБ на изборите

Късметчето, паднало се на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов във Враца с капучиното му, май предвеща късмет на партията на изборите на 9 юни. Така го разчете водачът на листата на партията за Европейския парламент Росен Желязков.

Той изчете късметчето на предизборно събитие на партията във Враца: "Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг е посадил дърво". И предположи, че това е не просто късмет, а предзнаменование. "12 години правителствата на г-н Борисов садяха дървета", каза Желязков, който води листата на партията за Европейския парламент.

"Черната кампания има обратен знак", предупреди Желязков политическите си опоненти, които си правят кампания на гърба на ГЕРБ.

България има нужда в резултат на тези поредни избори да постигне стабилност - не само растеж, но и стабилност на отделните институции, на работата на органите, на взаимоотношенията на хората в социалната сфера, на поколенията и стабилност за утрешния ден, а не просто взиране в пропагандата на хората, които мислят, че само игра със страховете на хората е печелившия подход, посочи Желязков.

Иначе събитието откри дългогодишният кмет на Враца Калин Каменов, който се обърна към Борисов с пожелание и молба: Хубаво беше последното правителство да ни помага, както правителството на г-н Борисов до 2020 г., а получихме по-скоро репресии и санкции. Затова ни се иска, г-н Борисов, да се доверявате на хора, които ни подкрепят, а не ни ритат в кокалчетата.

След краткото му слово пред препълнената зала излезе водачът на листата, областен координатор на ГЕРБ във Враца и депутат Красен Кръстев, който призова за победа и представи всеки един от кандидатите в листата. 

След него в листата е Мартин Харизанов - координатор на младежката организация на ГЕРБ в областта и депутат в 49-ия парламент. Трети е Мирослав Аспарухов - председател на местното читалище. Четвърти пък е адвокат Стефан Плешоев от Козлодуй. Пети е лекарят на годината за 2023 г. Емил Миленков. Шестият е представител на СДС и майстор на спорта - Дамян Петров - национален треньор по автомоделизъм. Седми е от Криводол - предприемачът Илиян Еленков. Осем е за дама - зооинженерът Марияна Петкова от Мизия. Девети е Пламена Цветанова - председател на Жени ГЕРБ. Десетият е от Борован - социалният експерт Яна Бецинска.

"България има нужда ГЕРБ да победи с много, за да върнем България към нормалността и авторитета ѝ в чужбина. Когато говоря с хора, които се чудят за кого да гласуват, им казвам да съпоставят времето, в което управляваше ГЕРБ, и времето, в което управляваше "Промяната". От едната страна са видимите резултати от времето, когато г-н Борисов беше премиер, а от другата - фалшификатите на "Промяната", каза досегашният евродепутат Асим Адемов.

Той даде няколко примера - по времето на Борисов се строеше "Дунав мост" 2. После ПП обещаха още мостове, но дори не ги нарисували, за да ги видят хората.

По времето на ГЕРБ се увеличиха заплатите на българските учители и се върна авторитета им. А после Асен Василев си позволи да ги обиди и им каза, че ходят на работа със скъсани чорапогащници. Срамно изказване, коментира Адемов.


Анкета

С хартиена бюлетина или с машина ще гласувате на изборите 2 в 1 на 9 юни?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14