Новини

Калин Стоянов: Кирил Петков има право да ползва НСО до 4 години, след като е бил премиер

   
Калин Стоянов: Кирил Петков има право да ползва НСО до 4 години, след като е бил премиер

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов отказа да коментира подробности относно катастрофата с автомобил на НСО при Аксаково. Посочи, обаче че до момента е категорично установено, че цивилният автомобил е отнел предимството на пътя.

Стоянов обясни още, че като бивш министър-председател Кирил Петков има право да ползва превоз от НСО до 4 години след мандата си.

Към днешна дата са постъпили 36 сигнала за купуване на гласове и нарушаване на изборното законодателство, образувани са 16 досъдебни производства. Най-много са сигналите в Бургас.

Стоянов коментира и кризата с барикадиралия се бивш полицай - по думите му целта е била да няма пострадали и да не допусне Венцеслав Караджов да се самонарани.

"Най-напред и аз искам да започна с благодарност и поздравления за всички служители от ОДМВР Пловдив, главна дирекция "Жандармерия", Института по психология и Окръжна прокуратура Пловдив. Незабавно е сформиран щаб от всички, които изброих. Взето е решение да започнат продължителни разговори. Така и стана, в продължение на повече от 10 часа водени тежки разговори с лицето, същият се предава, задържан е, без да са използвани физическа сила и помощни средства".


Анкета

Следите ли европейското първенство по футбол?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14