Икономика

Санторини отново е Най-добър остров в Европа

   
Санторини отново е Най-добър остров в Европа
  google

Гърция остава една от най-популярните европейски дестинации за пътуващите от САЩ през 2024 г., както беше потвърдено на Американските награди за лайфстайл в свободното време 2024 (American Leisure Lifestyle Awards 2024), където Гърция спечели най-високото отличие, съобщи за БТА агенция АНА-МПА.

По-конкретно, Гърция беше обявена за победител за трета поредна година в категорията "Най-добри исторически атракции, международни". Санторини бе класиран на 1-во място в категорията "Най-добър остров в Европа" за 11-та поредна година. Миконос беше класиран на 3-то място в категориите "Най-добър остров в Европа" и "Най-добри плажове, международно ниво".

Американските награди за лайфстайл в свободното време бяха организирани за 12-та поредна година от списание "Global Traveler". Периодът на гласуване продължи от 15 юли 2023 г. до 8 март 2024 г. Хиляди читатели на списанието и неговите дигитални медии заявиха своите предпочитания към американски (вътрешни) и международни дестинации и доставчици на услуги за отдих, лукс и приключенски туризъм.

Церемонията по награждаването се състоя на 16 май в "The Union League" във Филаделфия. Константинос Харокопос, ръководител на клона за САЩ и Северна Америка на Националната туристическа организация на Гърция (EOT), получи гръцките награди.


Анкета

Следите ли европейското първенство по футбол?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14