Новини

ГДБОП арестува служители на телекомуникационна компания за фалшиви договори и присвояване

   
ГДБОП арестува служители на телекомуникационна компания за фалшиви договори и присвояване

Трима мъже представители на телекомуникационна компания са арестувани при операция на ГДБОП в София и Ихтиман. Те са изготвяли фалшиви договори и са присвоили голям брой мобилни устройства.

Трима служители на телекомуникационна компания са арестувани при операция на Главна Дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) в София и Ихтиман. Тримата са изготвили фалшиви договори и са присвоили голям брой мобилни устройства. 

В хода на оперативно-издирвателните дейности и в процеса на разследването от ГДБОП са установили, че трима служители на телекомуникационен оператор са съставяли неистински или са подправяли съществуващи документи между търговско дружество и негови клиенти. Това са били договори за лизинг и за мобилни услуги, допълнителни споразумение и приложенията към тях. 

До момента е установено, че в продължение на две години тримата служители са действали в съучастие и са присвоили голям брой мобилни устройства, за което им е подигнато обвинение. При претърсване на жилища, помещения и автомобили, използвани от тримата мъже, както и при извършени лични обиски, са иззети големи количества различни смарт устройства - мобилни телефони, таблети, лаптопи и слушали. 

Престъплението е квалифицирано по няколко члена от Наказателния кодекс, които се отнасят за длъжностно присвояване чрез преправяне на документи и използването им през продължителен период от време. Разследването по случая продължава.


Анкета

Следите ли европейското първенство по футбол?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14