Новини

Уволниха шефа на областното пътно управление във Варна след катастрофата с Петков

   
Уволниха шефа на областното пътно управление във Варна след катастрофата с Петков

След катастрофата с кола на НСО край Аксаково - министърът на регионалното развитие Виолета Коритарова е разпоредила незабавно да се образува дисциплинарно производство срещу директора на Областно пътно управление – Варна инж. Явор Пасев и началника на отдел "Инвестиционно-ремонтни дейности" в ОПУ – Варна Севдалина Казълова.

Докато тече дисциплинарното производство служителите са отстранени от работа, съобщават от ресорното министерство.

Със своите действия или бездействия служителите са допуснали асфалтирането на част от отсечка на пътя Варна-Добрич, при изхода на община Аксаково, където преди дни имаше тежка катастрофа, в която участва и съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков. Той се возеше в джип на служебна охрана, когато шофьор на ауди отне предимството на колата. 

Кирил Петков не пострада при инцидента, но 63-годишният шофьор на аудито почина. В болница е настанена 58-годишната жена, возила се в автомобила. Нейното състояние в момента е стабилно, но тя все още е в реанимацията на Многопрофилната болница за активно лечение "Св. Анна" във Варна. Пътуващите четирима от колата на НСО бяха невредими.

Министър Коритарова е изпратила и сигнал до прокуратурата за действията на служителите и на фирмата, извършила ремонта – ДЗЗД РОУД ПРОДЖЕКТ, в което участват "ХИДРОСТРОЙ" АД и "ТРАНСТРОЙ-ВАРНА" АД.


Анкета

Следите ли европейското първенство по футбол?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14