Анализи

Просветният министър: Има интерес у младите хора да стават учители

   
Просветният министър: Има интерес у младите хора да стават учители

"Двойка не съм имал, но тройки и четворки съм имал. Моята майка бе начална учителка и продължавах вкъщи", призна просветният министър Галин Цоков пред Нова телевизия. "Бягал съм от час, но цигари не съм пушил", допълни той. Министърът занесе в студиото "Рибния буквар" на Петър Берон, който става на 200 години, и избраните разкази на Иван Вазов.

570-580 ученика са засегнати от липсата на диаграми в матурата по български език. Това са 16 училища в 10 области, призна той за грешката на матурата, обясни той.

За проблема със записа на матурата по английски и немски се проверява. Можело е това да стане и с учители, които да прочетат текста на децата, допълни министърът. "Този проблем е всяка година. Слез зрелостните изпити ще има целостен анализ и ако случайни условия влияят и техниката да се лицензира от МОН", допълни той. "Всеки отделен случай ще се гледа самостоятелно. Има видеонаблюдение, но то е без звук", каза министърът. Министерството държи 125% от брутната средна заплата да е учителстката. Според него при младите хора има сериозен интерес да стават учители. Преведени са над 40 милиона лева на университетите вчера. Сега се търсят промени в Закона за висшето образование, за да се приближи студента до бизнеса. 


Анкета

Следите ли европейското първенство по футбол?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14