Новини

Христо Грозев: Русия страда от вътрешно разделение и раздор, прикрито от илюзорно единство

   
Христо Грозев: Русия страда от вътрешно разделение и раздор, прикрито от илюзорно единство

Русия страда от вътрешно разделение и раздор, прикрито от илюзорно единство, но всъщност милиони души и в Русия са вътрешно разселени дисиденти, които не желаят обществено да изразят своето несългасие със ситуацията с инвазията в Украйна. Това заяви журналистът от „Белингкат“ Христо Грозев във видеообръщение във втория ден на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО.

По думите му те са едно тихо малцинство и едно много объркано мнозинство, което не разбира какви са причините и целите на войната в Украйна.

Според Грозев руското правителство успешно разпространява фалшиви истории за западащ Запад, ценностите на демокрация и либерализъм.

"Един абсурден, но много успешен пример за конспирация на дезинформация, разпространена чрез множество източници напоследък, беше фалшивият наратив, че президентът Путин скоро ще разкрие доказателства, че Иисус е бил черен. Това е много таргетирана кампания за дезинформация, която постигна множество разглеждания в Тик Ток и Ютуб", обясни той.Журналистът каза още, че технологиите не се използват предимно за добро, а за зло. Според него изкуственият интелект е също толкова добър да идентифицира неавтечнитите новини, колкото и в създаване на такова фалшиво съдържание.

"Вярвам, че може и трябва да бъде направено още много в употребата на ИИ, да се преподава в училище дори, а не да се опитваме да възпрепятстваме научно обществото и децата да работят с ИИ, защото изкуственият интелект вече се използва като оръжие от злонамерени лица", каза Грозев.


Анкета

Следите ли европейското първенство по футбол?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14