Новини

Денков за билборда с Борисов и Пеевски: Ако ме глобят, нека глобят и Борисов и Пеевски

   
Денков за билборда с Борисов и Пеевски: Ако ме глобят, нека глобят и Борисов и Пеевски
  bTV

Бившият премиер Николай Денков, сега кандидат за депутат на ПП-ДБ, коментира пред bTV вчерашното решение на ЦИК, че билбордовете на ПП-ДБ с надпис "Какъв искате да бъде вашият премиер" със снимка на Денков, поставена до снимките на Бойко Борисов и Делян Пеевски, нарушават Изборния кодекс. Според академик Денков санкционирани трябва да бъдат и лидерът на ГЕРБ, и председателят на ПГ на ДПС.

"Аз не съм поръчвал тези бордове, те са в София и Пловдив, а аз не съм кандидат за депутат от тук (София-б.р). Борисов казва, че той е единственият готов за премиер, казва ясно, че иска да управлява с Пеевски и трябва да са доволни, че някой им прави реклама", коментира Денков. 

ЦИК ще състави акт на Николай Денков, а той заяви, че ще го обжалва.

Законът за защита на конкуренцията забранява сравнителната реклама - в която се използва директно образ, лого и пр. на конкурент.

"Аз не виждам каква страна съм в тази дискусия. По същата логика трябва да съставят акт на останалите от билборда (Борисов ии Пеевски, б.р.). Ако съм санкциониран, ще обжалвам", заяви бившият премиер.

Той допълни, че след тези избори по никакъв начин ПП-ДБ няма да бъдат в коалиция с Пеевски и Борисов.

Денков коментира службите и скандалните записи на вътрешнии разговори в партията.

"Част от службите включително и ДАНС се използват за правене на компромати. Това е проблем е за националната сигурност", каза той.

Според него записите, се използват не само, за да се очерни някой в кампанията, но и за да се обсъждат те, а не това, което трябва да се подобри у нас.

Денков смята още, че има проблем в службите.

"Ако в ДАНС ръководството е назначено от един или двама души, и се чувстват под протекция, е нормално да работят за тях. Трябва да има ясна процедура по избор на кадрите вътре, да се знае как се класират, че не са на нечия издръжка и под влияние", добави кандидат-депутатът от ПП-ДБ.