Шоу

Психолог сподели как да преборим страха от смъртта

   
Психолог сподели как да преборим страха от смъртта

Възможно е да се преодолее страхът от смъртта, казва психологът Юлия Харитонова. За да направите това, трябва да се изправите пред проблема, да се откажете от лошите навици, да тренирате ума и тялото си, да изпълните живота си с емоции, каза тя пред РИАМО.

Важно е да се намери висш смисъл в това да приемем, че смъртта е неизбежна и да се смирим пред този факт, да променим някои черти от характера си, да осъзнаем, че е невъзможно да контролираме всичко, отбеляза Харитонова.

Тя предлага упражнения за борба със страховете. Едно от тях е „Смисълът на живота“, при което трябва да си представите, че ви остава една година живот, и да съставите списък с желанията си. Можете също така да напишете история за смъртта си, завещание и писмо до близките си. Полезно е да посетите хоспис, да гледате филми за смъртта, да посетите умиращ близък.

В същото време е важно да се обърне внимание на физическата активност, която помага за справяне със стреса и увеличава производството на ендорфини. Харитонова препоръчва да се вземат студени душове, да се ходи на чист въздух, да се общува с близките и да се консултира с психолог за поддържане на психическото равновесие.


Анкета

Следите ли европейското първенство по футбол?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14