Спорт

Стефанос Циципас се класира за третия кръг на Ролан Гарос

   
 Стефанос Циципас се класира за третия кръг на Ролан Гарос

Деветият поставен Стефанос Циципас (Гърция) се класира за третия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис при мъжете за шести път в кариерата си.

Финалистът в турнира от 2021 година Циципас победи германеца Даниел Алтмайер с 6:3, 6:2, 6:7(2), 6:4 за два часа и 45 минути игра под покрива на корта "Сюзан Ленглен", предава БТА.

Гръцкият тенисист планира 27 печеливши удара в първите два сета за преднина от 6:3, 6:2. Алтмайер, който шокира Яник Синер във втория кръг в Париж през миналата година, отказа да се предаде и спечели третия сет след тайбрек. Той поведе с 4:3 след пробив в четвъртия сет, но Стефанос Циципас върна пробива и направи серия от три гейма, за да приключи срещата при 6:4.

Следващият противник на Циципас ще бъде победителят от мача между италианеца Лоренцо Сонего и китаеца Чжъчжън Чжан.

"Да имам подкрепата на публиката беше невероятно. Страхотно усещане. Наслаждавах се на нивото на тениса днес. Не играя често срещу съперници, които изпълняват бекхенд с една ръка, така че сякаш усетих вкуса на собствения си тенис. Даниел може да бъде много ефективен на корта. Това е нещо, с което трябваше да се справя и да намеря решение. Днес беше страхотно. Губех в резултата, но след това се върнах и си помислих, че тенисът ми беше наистина добър", коментира Стефанос Циципас.


Анкета

Следите ли европейското първенство по футбол?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14