Шоу

Ирина Флорин и украинец на сцената на София Прайд 2024

   
Ирина Флорин и украинец на сцената на София Прайд 2024

Поппевицата Ирина Флорин ще се качи на сцената и ще изпълни хитове си по време на тазгодишното издание на София Прайд на площад “Княз Александър I Батенберг” на 22 юни.

Украинският талант Орфи също ще бъде част от концерта. Той бе участник в "Гласът на България” стана обект на хомофобско нападение във Варна. Той обаче не се отказва от това да преследва музикалната си кариера в България.

На сцената ще бъде представена за първи път в 17 годишната история на София Прайд и рок музиката в лицето на метъл бандата Overhook. В социалните мрежи те споделиха: “В Overhook вярваме, че всеки трябва да бъде който иска, стига да не наранява другите. Няма значение каква раса сте или какъв пол. Ако се свързвате с нашата музика - то вие сте част от глутницата.”

Новата локация, площад "Батенберг", ще бъде домакин на концерта, който предхожда мирното протестно шествие. Вратите ще отворят в 14:00 часа, а концертът ще започне в 16:00 часа с изпълнение на млади таланти.

Фокусът на София Прайд 2024 ще бъде ролята на ЛГБТИ+ хората в България за развитието на българското общество. Кампанията “България е и нашият дом” тази година ще покаже ценностите и хората, които ни обединят, а не разделят.

 


Анкета

Следите ли европейското първенство по футбол?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14