Новини

Промяна: Ще бъде наложен таван за шофьорските изпити

   
Промяна: Ще бъде наложен таван за шофьорските изпити

Ще бъде наложен таван на изпитите на кандидат-водачите. Когато се явяваш безкрай, очевидно има проблем при подготовката, а не в изпитите. Това каза служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков по време на участието си в дискусия, посветена на безопасността на движението по пътищата.

Дискусията е част от кампанията „Карай умно - стигни жив!“ на медийната платформа „24 часа“.

Министър обясни, че подготвяната промяна за таван на изпитите предвижда кандидатите да изкарат шофьорска книжка да се явяват максимум четири пъти за шест месеца. Ако и четвъртият път е неуспешен, се връщаш в началото на обучението, посочи министърът.

Стараем се да облекчим административната тежест, основно към учебните центрове и да преминем към дигитализация. Отпадат хартиените учебни картони и дневници. Ще бъде изградена електронна система, която ще съхранява цялата документация, обясни още Георги Гвоздейков.

Министърът посочи, че ще бъдат затегнати и мерките при проверката на техническата изправност на автомобилите.

Гвоздейков обясни, че данните от всеки измервателен уред ще бъдат предавани в реално време в автомобилната администрация, за да може технически неизправни автомобили да не могат да минават преглед.


Анкета

Следите ли европейското първенство по футбол?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14