Свят

В Гърция: По-солени глоби за превишена скорост

   
В Гърция: По-солени глоби за превишена скорост

За летния сезон в Гърция ще има промени и в закона за движение по пътищата. За нарушителите ще има по-солени глоби. Промените ще бъдат внесени за обсъждане през следващите дни в гръцкия парламент.

Освен високите глоби, промени се предвиждат и за административни наказания, повече камери на пътя, а също така и намаляване на максималната скорост в града от 50 на 30 км/ч, пише bTV.

Гръцкото министерство на транспорта определя няколко опорни точки, за които ще следи строго - преминаване на червен светофар, изпозлване на мобилен телефон и шофиране с превишена скорост. Ще се следи и за употреба на алкохол и наркотици.


В случай на повторение на дадено нарушение в рамките на една година, глобите ще бъдат още по-солени. При три рецидива в рамките на пет години ще се налага отнемане на свидетелството за управление за срок от пет години. Нарушенията ще бъдат разделени в три категории в зависимост от техния риск.

Минималната глоба е 30 евро за неносене на документи и отнемане на шофьорска книжка за 10 дни.

За неправилно паркиране се очаква глобата да нарасне от 40 евро сега до 150 евро и отнемане на свидетелство за управление за 20 дни.

При нарушения с висок риск каквото е и шофирането с превишена скорост минималната глоба се очаква да бъде в размер от 350 евро с отнемане на свидетелството за 30 дни.


Анкета

Следите ли европейското първенство по футбол?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14