Свят

Заради свлачище: Влак със 185 пътници дерайлира в Германия

   
Заради свлачище: Влак със 185 пътници дерайлира в Германия

Вагони от влак със 185 пътници дерайлираха в Югозападна Германия, след като участък от релсите по линията му беше затрупан от свлачище вследствие на изливащите се проливни дъждове в региона, предаде ДПА.

Нито един човек от пътниците не е бил ранен, като всички са били евакуирани от композицията рано тази сутрин, заяви говорител на германските държавни железници.

Първите два вагона на влака са излезли от релсите около 23:20 ч. снощи местно време (00:20 ч. бълг. вр.), но не са се преобърнали, добави говорителят.

Свлачището е било с ширина около тридесет метра, като е засегнало и автомобилен път, вървящ успоредно на железопътната линия.

Високоскоростният влак за пътувания на дълго разстояние е бил пренасочен заради наводнения по трасе между градовете Улм и Щутгарт. Заради свлачището бяха отменени всички влакове между Щутгарт и Мюнхен.

Големи райони в Южна Германия бяха засегнати от мощни бури вчера, като в много населени места е обявено бедствено положение заради излизащи от коритата си реки, пояснява ДПА.


Анкета

Одобрявате ли Даниил за нов патриарх на България?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14