Новини

Провал на извънредното заседание на парламента заради липсата на кворум

   
Провал на извънредното заседание на парламента заради липсата на кворум

Народното събрание не се събра кворум за извънредното заседание. Председателстващата заседанието Росица Кирова даде 15 минути почивка след първия опит, но в залата така и не дойдоха достатъчно народни представители.

В залата първоначално се регистрираха 67 народни представители. Едва 69 депутати имаше при втория опит при необходими 121 души.

Точно една седмица преди изборите депутатите трябваше да прекъснат ваканцията, в която излязоха за предизобрната кампания. Извънредно заседание бе свикано с две точки, като предложението беше внесено от ПП-ДБ.

В дневния ред е проект на решение за задължаване на министъра на здравеопазването да предприеме действия и мерки за сключване на колективен трудов договор в отрасъл „Здравеопазване“ и за прилагане на санкции за неплащане на предвидените в него трудови възнаграждения на медицинските специалисти.
Втората точка е изслушване на служебния министър-председател Димитър Главчев във връзка с публично изнесена информация за изпратена грама до постоянния представител на България в ООН за промяна на позицията на страната ни по повод гласуването на резолюцията, утвърждаваща международен ден за възпоменание на геноцида в Сребреница през 1995 г.

 


Анкета

Одобрявате ли Даниил за нов патриарх на България?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14