Спорт

10-то юбилейно издание на състезанието по планинско бягане Salomon Vitosha Trail

   
10-то юбилейно издание на състезанието по планинско бягане Salomon Vitosha Trail

На 08 юни (събота) тази година ще се проведе 10-тото юбилейно издание на състезанието по планинско бягане Salomon Vitosha Trail. Целта му е да подпомогне развитието и да популяризира планинското бягане сред любители и професионални спортисти. 

В 8:30 часа пред хижа "Алеко" на Витоша ще бъде даден стартът. Тазгодишното издание ще включва три дистанции 40 км, 2000+м денивелация – в допълнение на средна (27 км) и къса (12 км) за да позволи на всички желаещи, дори и на тези без предварителен опит и подготовка да се включат. 

Събитието е популярно сред участниците като едно от трасетата, предлагащо най-красиви гледки. 

Организиратори са Спортен клуб по ориентиране „НСА СИВЕН“ София, с подкрепата на верига магазини Sport Box, Фондация София – Европейска столица на спорта, Кенди Фарма, Next level Fitness club, турските авиолинии -Turkish Airlines, Смарт Органик, Балдаран изворна вода и други спонсори и партньори. На старта ще застанат зедно над 800 участника от всички възрасти и всеки от тях ще се наслади на невероятната природа, която Витоша предлага. Ще се включат и корпоративни отбори на големи български компании.

Освен емоциите и личната удовлетвореност, за участниците организаторите са подготвили парични и предметни награди. Всички успешно завършили състезатели от трите дистанции и присъстващи на церемонията по награждаване пък ще участват в томбола за спортен часовник Suunto Race All Black и други награди. 

Планинското бягане е спорт, чиято популярност избухна през последните години по света. С изобилието на планини в близост до големи населени места у нас, този спорт предлага уникална комбинация от близък контакт с природата и постигане на хармонично състояние на тялото и духа. Каним Вашата медия да отрази събитието пред хижа Алеко на 8 юни от 08:00 часа.