Спорт

Новак Джокович ляга под ножа в Париж

   
Новак Джокович ляга под ножа в Париж

Новак Джокович ще бъде опериран, въпросът е само къде ще бъде извършена интервенцията. Както през 2018 година, когато претърпя операция на лакътя, така и сега сръбският тенисист трябва да се подложи на процедурата, а причината е, че няма време за чакане, защото иска да се състезава на Олимпиадата.

Доскорошният №1 вече е взел решението, а хора от екипа му потвърдиха пред колегите от сръбския Sportal, че Джокович ще остане във Франция, а най-добрите лекари ще извършат операцията днес в Париж.

Това означава, че Новак ще пропусне третия за годината турнир от “Големия шлем” - “Уимбълдън”, с надеждата да се възстанови до Олимпийските игри, които започват на 26 юли в Париж.

Вчера Новак Джокович прекрати участието си на "Ролан Гарос" заради скъсан медиален менискус на дясното му коляно - контузия, която той получи в 1/8-финалния си двубой срещу Франсиско Серундоло. С оттеглянето си сърбинът сдаде и първото място в световната ранглиста, която в понеделник официално ще бъде оглавена от италианеца Яник Синер.