Шоу

Новолуние в Близнаци – приветстваме началото на нов лунен цикъл

   
Новолуние в Близнаци – приветстваме началото на нов лунен цикъл

Имаме Новолуние на 6 юни в 15:38ч, което ще се състои във въздушният знак Близнаци. То ще донесе усещане за лекота и емоционално приповдигане. Влиянието ще се усети в много области. Венера, Юнона и Луната в Близнаци заедно са магическа комбинация, която може да засили чувството ни за романтика и креативност. Там се намират още Слънцето и Меркурий.

Като цяло астрологичното влияние на новолунието в Близнаци обещава динамичен и разнообразен период. Освен засилване на комуникацията и себеизразяването, акцент ще бъде поставен и върху ученето и придобиването на знания. В Близнаци умът и комуникацията са в центъра. Умствената дейност се увеличава многократно. Това е идеалното време за учене, стартиране на иновативни проекти. При новолуние в Близнаци всяка информация има стойност, тъй като помага за разширяване на хоризонтите. Благодарение на това следващият период може да бъде отлично време за споделяне на мисли, идеи и планове. Разговорите и взаимоотношенията също могат да излязат на преден план, тъй като този знак ни насърчава да бъдем отворени и любопитни за света.

Ако се предприеме пътуване, то ще бъде успешно и положително. Нови запознанства, интересни срещи, полезни знания, нови впечатления – всичко това е добро начало на новия лунен месец.

Финансовата ситуация е нестабилна и може да се промени драстично. Навсякъде дебнат изкушения. Желанието за придобиване може да излезе извън контрол. Въздържайте се от инвестиции, въпреки че такива могат да се направят под вещото ръководство на компетентни хора.

По време на астрологичното влияние на новолунието в Близнаци, ученето и събирането на информация също може да бъде забележимо по-лесно. Нашите мозъци работят по-бързо, така че лесно можем да разпознаем нови връзки и идеи. Основното нещо е да използвате този период, за да развиете себе си и да придобиете нови знания. Ефективността на екипната работа се увеличава. Може да се провеждат интервюта, да се правят презентации.

В любовта също ще се усети ефектът от новолунието. По време на новолунието в подвижният въздушен знак Близнаци на преден план излизат флиртовете и случайните, неформални отношения. Тъй като ставаме по-приказливи, внимавайте да не кажете прекалено излишни неща и после да съжалявате. Дисхармоничният аспект на новолунието със Сатурн, който е в Риби, ще ни напомни колко е важно да запазим баланса непокътнат и да не бягаме от отговорности. Въвежда нотка на предпазливост и сериозност. Приканва към размисъл и отговорност, като ви моли да посрещнете емоциите и отношенията си със зрялост.

При новолуние тялото е възможно най-уязвимо, имунната защита е отслабена, да се избягват болезнени процедури и операции. По-добре е да се отложат също маникюри и удължаване на ноктите. За укрепване на ноктите е добър разтвор от морска сол. Масажирането на ръцете ще окаже благоприятен ефект върху цялото тяло. При новолуние в Близнаци сърдечната система е по-уязвима, така че е добре да се избягва правенето на татуировки. Много хора могат по това време да изпитат психо-емоционален стрес, което да доведе до безсъние. Аеробните упражнения, бягане, плуване, колоездене помагат за нормализиране работата на сърдечно-съдовата и дихателната системи. Диетата трябва да бъде балансирана – постно месо, зеленчуци и риба.

Сънищата при новолуние в Близнаци могат да съдържат важни послания, да донесат предсказания за бъдещето. Ако имате лош сън, не го споделяйте с никого.

На новолуние в Близнаци думите и мислите придобиват голяма сила. Писането на желания сега е особено ефективно. Важното е да формулирате правилно желанията.

Новолунието винаги предлага нови възможности и това е особено вярно под знака на Близнаци. Трябва да се чувстваме свободни да променим живота си, ако усетим, че настоящата ситуация не отговаря на очакванията ни.