Новини

Български гласъ е напът да прескочи бариерата от 4% за влизане в парламента

   
Български гласъ е напът да прескочи бариерата от 4% за влизане в парламента

Нов играч може да се окаже изненадата на предстоящите парламентарни избори на 9 юни.

"Български глась" има реален шанс да прескочи бариерата от 4%, показва проучване на общественото мнение, извършено сред 3500 граждани от цялата страна от агенция SMB по метода на телефонното интервю.
Партията събира засега 3,71%, което дава реален шанс за влизане в Народното събрание. Тази нова партия беше една от сензациите на местните избори, като успя да събере 68 000 гласа, постигайки престижното трето място във Варна, както и в други областни градове като Хасково и Враца. Има и собствен кмет в една от най-богатите общини на страната - Созопол, където преди управляваше БСП. Очертава се като нелидерска партия на регионите. Понеже изборите са едновременно и за национален, и за европейски парламент, много важно е да кажем, че България, за разлика от ЕС, не развива регионите си, посочва Георги Попов - председател на "Български глась". Той допълва, че 42% от БВП, т.е. от парите на нацията, са в София, а другата половина се дели между останалите 27 области, които показва опасна пропаст, която при това нараства с всеки изминал ден.
Поради това "Български гласъ" е партия на регионите и ще се бори за децентрализация и за преодоляване на дисбалансите, които убиват не само Северозапада, но и Югоизтока, Югозапада, Центъра, Североизтока. Това са 5 от 6 милиона българи, уточнява Попов. И допълва, че се борят за тях, докато големите партии се излагат с компромати. Затова и хората ни припознават като свои адвокати, като свои говорители, като своя глас из цялата страна, убеден е Попов.
И дава пример за децентрализация - дирекцията, която отговаря за зърнопроизводството у нас, да бъде в Добрич, за пристанищата – във Варна и така нататък. Така администрацията ще отиде близо до хората. Партията е подготвила и законопроект, според които 5% от ДДС да се връщ обратно на хората – това ще бъдат средно от 50 до 100 лв. месечно за всеки български гражданин и потребител. Друг проект, който ще доведе до работеща държавна администрация, е Закон за личната отговорност на държавните и общинските служители. Досега управляващите не са търсили резултати, а в последната година имаме 20% ръст на новоназначените чиновници у нас, казва Попов.
Според него принципите на "Български глась" са сред основните причини за успеха на общинските избори преди половин година. Партията се обявява "за" приемане на еврото, когато изпълним всички критерии за пълноправно членство. И когато се даде буферен период с цени в двете валути и контрол върху тях, за да не се стигне до нова инфлационна вълна. От нея се страхуват хората, на които ние сме глас, казав Попов. "Български глась" подкрепя и влизането ни в Шенген веднага и в пълна степен.
"Изпълнили сме критериите още преди 12 години, а българските превозвачи са принудени да търпят нечовешки условия по границите. Не можем да допускаме към нас – българите, да се отнасят като към бедните роднини", заявява Попов.
Заради всичко това са готови да работят с всеки, който има сериозно и отговорно виждане за развитието на България. И с всеки, който е прагматик, а не е популист, както ни завеща Стефан Стамболов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 


Анкета

Ще гласувате ли на нови избори през есента?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14