Анализи

Атанас Илков за простреляното момче в Плевен: Не съм чел обясненията на полицая

   
Атанас Илков за простреляното момче в Плевен: Не съм чел обясненията на полицая

Ще бъдем безкомпромисни. Това каза по Нова тв директорът ГДНП Атанас Илков по повод простреляното момче в Плевен. Не съм разговарял с простреляното момче и не съм чел обясненията на полицая, разкри директорът ГДНП. В деня на инцидента полицаят е бил с цивилни дрехи и кола, но се е представил, каза още той. Оръжието на полицая е негово лично и законно притежавано.  Той не може и не трябва да го използва по време на работа, посочи Илков. Служителят е с над 20 години стаж и е награждаван над 20 пъти. Има 3 наказания за административни пропуски в неговата работа, каза още той. 

Инцидентът стана в нощта срещу четвъртък. РУ-Плевен съобщи, че колата не спряла на стоп палка, затова полицаят стрелял два пъти, за да я спре, но улучил момчето.

Версията на младежите които са били с ранения в колата е различна от полицейската. Полицаите били цивилни, в кола без обозначения и няколко пъти не позволили на младежите да ги изпреварят. После ги засекли и ги накарали да отбият, за да се разберат. Не се легитимирали, момчетата се уплашили и избягали. Чули един изстрел и приятелят им извикал от болка. Раненият претърпя 4-часова тежка операция и в момента е стабилен. Приятелите му твърдят, че са разбрали, че полицай е стрелял по тях от разследващия, който дошъл в болницата, след като те подали сигнал на 112.

От МВР осъдиха действията на полицая. Не е ясно защо той не е подал сигнал на тел. 112 и не е проверил състоянието на простреляния. Личното му оръжие е предадено доброволно. Ако бъде доказана вина, служителят с над 20 години стаж в МВР може да бъде осъден на затвор от 2 до 10 години.


Анкета

Ще гласувате ли на нови избори през есента?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14