Спорт

Александър Везенков е пред напускане на Сакраменто Кингс

   
Александър Везенков е пред напускане на Сакраменто Кингс

Спортист №1 на България Александър Везенков е пред напускане на отбора от НБА "Сакраменто Кингс". Това твърди профилираният в новини около най-силното баскетболно първенство в света италиански журналист Матео Андреани. Според него ръководството на "кралете" вече е информирало национала ни за намеренията си. Изглежда "Сакраменто" ще се опита да размени българското тежко крило за друг играч по време на драфта на 26 и 27 юни тази година.

Изминалия сезон бе първи за Везенков в НБА, но контузии попречиха на представянето му. Той изигра 41 мача, в които записа по 5,5 точки, 2,3 борби и 0,5 асистенции средно на мач, при 12,2 минути в игра. При стрелба от тройката нашето момче реализира 37% от опитите си. Според Андреани приоритет за Везенков е да остане в НБА. Той има контракт със "Сакраменто" на обща стойност почти 20 милиона долара за още 2 г.

Първите 2 от него са гарантирани, докато за третата клубът преценява. Това означава, че за да направи Везенков свободен агент, "Сакраменто" ще трябва да му изплати цялата заплата от над 6,5 милиона долара.