Новини Свят

Самолет с 389 пътници се запали във въздуха (ВИДЕО)

   
Самолет с 389 пътници се запали във въздуха (ВИДЕО)

Самолет с 389 пътници на борда е бил обгърнат от пламъци малко след излитането си. Инцидентът е станал с летателна машина „Боинг“ на авиокомпания Air Canada.

Полет AC872 на Air Canada излетя от Торонто в сряда вечерта, но трябваше внезапно да обърне за аварийно кацане, след като в самолета избухнаха огнени пламъци, малко след като машината се издигна от пистата, пише TMZ.

В изявление от Air Canada потвърдиха инцидента и съобщиха, че самолетът е обърнал и кацнал незабавно. Предстои проверка на причините за пожара. По непотвърдена информация е имало проблем с двигателя.

Това е поредната черна новина за "Боинг" след като през март при инцидент бяха ранени най-малко 50 души, пътували от Австралия към Нова Зеландия. Сред ранените имаше и членове на екипажа. От компанията обясниха случая със силна турбуленция.

Месеци по-късно дванадесет пътници в самолет на "Катар Еъруейз" пострадахаслед силна турбуленция по време на полет от столицата на Катар - Доха за Дъблин, Ирландия. Тогава кацането на "Боинг 787 Дриймлайнър" беше безаварийно и по график.


Анкета

Ще гласувате ли на нови избори през есента?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14