Новини

Радев заплаши с президентска партия: Ако продължават безпринципните коалиции

   
Радев заплаши с президентска партия: Ако продължават безпринципните коалиции

Държавният глава Румен Радев упражни правото си на глас в Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан" в София. 

Президентът избра да гласува с машина.

Румен Радев гласува Кадър: БНТ
Румен Радев гласува Кадър: БНТ 

"Нека не забравяме, че гражданската активност не се изчерпва само с явяването пред урните. Гражданите трябва да помнят какво са обещали политиците и да си го търсят", обясни той. 

Това дали и как ще се състави правителство зависи изцяло от партиите и те вече да са научили урока. Крайно време е да са научили че трябва да поставят обществените интереси пред техните, коментира президентът.

Запитан готов ли е да излезе на политическата сцена с негов проект, ако нямаме стабилно управление и не се сформира редовно правителство отново Радев посочи, че е крайно време партиите да съставят правителство, базирано на ценности.

"Преди всеки избори партийни оракули плашат с партия на президента, само и само да си сглобят после по-добре собствената сглобка. Ако така продължава, с безпринципни коалиции, рано или късно такава алтернатива ще се появи", допълни той.

На въпрос дали служебното правителство се е справило с организирането на изборите,  Радев заяви, че ще може да отговори, когато приключи изборният ден. А на това дали има проблем с машините, той каза: знаете при всички избори се появява някъде проблем при машините. Машинното гласуване е една бариера срещу нашия проблем- недействителната бюлетина.

За мен беше удоволствие в деня на световните океани да бъда сред толкова млади хора, ентусиазирани за опазването на българската природа, коментира държавният глава по повод вчерашния ден, в който се гмурна във водите край Бургас.

Последните няколко избори и сглобки разсъблякоха безжалостно дрехите на някои партии и политици и те сега се чудят как да си скрият срамотиите, заяви той. 

Румен Радев гласува Кадър: БНТ
Румен Радев гласува Кадър: БНТ