Спорт

Стефка Костадинова: Вълнувах се всяка една минута на стадиона в Рим

   
Стефка Костадинова: Вълнувах се всяка една минута на стадиона в Рим

“Вълнувах се всяка една минута на това първенство. Все пак това е моят живот, моята страст. Особено в скока на височина. Точно на същия сектор, на който скачаха, поставих рекорда. Помня как зад гърба ми Бен Джонсън финишира със световен рекорд, а аз се подготвях за втория си опит”, емоционално си призна председателят на БОК Стефка Костадинова в Рим, където бе специален гост на европейското по лека атлетика.

Присъствието на Костадинова сред публиката предизвика малък фурор. Първо се появи Джулио Чоти, треньор на олимпийския шампион и лидер на италианския тим Джанмарко Тамбери, който обясни, че възпитаникът му все още си налучква разбега и вместо 12 стъпки прави 9. “Точно както и аз”, възкликна Стефка. След това дойдоха фенове, които се снимаха със световната рекордьорка.

“Единствено съжалявам за момичетата - Алекс и Мирела, че останаха толкова близо до медалите. Надявам се на олимпиадата да направят нещо по-добро, защото знам, че могат. Много е важно, че стигнаха до финалите, защото така ще се придвижат по-близко до олимпийските квоти”, допълни Стефка.

На награждаването на медалистките тя поговори и с близкия си приятел Драгутин Топич. Неговата дъщеря Ангелина взе среброто в дисциплината.