Анализи

Главчев: Изборите в неделя протекоха честно и прозрачно

   
Главчев: Изборите в неделя протекоха честно и прозрачно

"Изборите в неделя протекоха честно и прозрачно. Имаме такова потвърждение и от парламентарната делегация от ПАСЕ, която провери вота", това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев, който е на посещение в Берлин.

Премиерът посочи още, че се надява България да има стабилен парламент, който да изкара пълния си 4-годишен мандат, както и редовно правителство.

В Берлин започна конференция за следвоенното възстановяване на Украйна. На срещата присъстват множество западни лидери и външни министри, съобщи БНТ. 

"Всички ние искаме да покажем подкрепата си за Украйна във всякакъв аспект. Всяка една от страните, в размера, в който може", коментира Главчев преди началото на конференцията.

В германската столица вече е и Володимир Зеленски. Той ще разговаря с канцлера Олаф Шолц. Зеленски заяви, че акцент в разговорите днес ще бъдат мерките, с които да бъде подпомогнат енергийният сектор на страната му - един от най-силно пострадалите от руската инвазия. В разговорите с Шолц се очаква да бъде договорена и допълнителна военна подкрепа от Берлин за Киев, включително системи за противовъздушна отбрана.


Анкета

Ще гласувате ли на нови избори през есента?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14