Анализи

Главчев: Изборите в неделя протекоха честно и прозрачно

   
Главчев: Изборите в неделя протекоха честно и прозрачно

"Изборите в неделя протекоха честно и прозрачно. Имаме такова потвърждение и от парламентарната делегация от ПАСЕ, която провери вота", това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев, който е на посещение в Берлин.

Премиерът посочи още, че се надява България да има стабилен парламент, който да изкара пълния си 4-годишен мандат, както и редовно правителство.

В Берлин започна конференция за следвоенното възстановяване на Украйна. На срещата присъстват множество западни лидери и външни министри, съобщи БНТ. 

"Всички ние искаме да покажем подкрепата си за Украйна във всякакъв аспект. Всяка една от страните, в размера, в който може", коментира Главчев преди началото на конференцията.

В германската столица вече е и Володимир Зеленски. Той ще разговаря с канцлера Олаф Шолц. Зеленски заяви, че акцент в разговорите днес ще бъдат мерките, с които да бъде подпомогнат енергийният сектор на страната му - един от най-силно пострадалите от руската инвазия. В разговорите с Шолц се очаква да бъде договорена и допълнителна военна подкрепа от Берлин за Киев, включително системи за противовъздушна отбрана.