Автомобили

Новото Audi A7 Avant ще е с дължина от над 5 метра

   
Новото Audi A7 Avant ще е с дължина от над 5 метра

Audi вече активно тества предстоящото през 2026 година A7 Avant и изданието Carscoops използва шпионски снимки на колата с камуфлаж, за да създаде висококачествени изображения без камуфлаж.

Очаква се гамата A7 да се базира на актуализирана версия на платформата MLB, известна като Premium Platform Combustion (PPC). Това означава, че колата вероятно ще бъде по-голяма от своя предшественик.

За сравнение сегашното A6 комби е с дължина 4 939 мм, широчина 1 886 мм и височина 1 467 мм, което определено ни подсказва, че иновацията ще е с дължина от над пет метра, ще е по-широка и с по-голямо междуосие.

Настоящата MMI система с двоен екран ще се промени на един извит панел, който съчетава OLED инструментален панел и инфоразвлекателен сензорен екран. С други думи арматурното табло ще наподобява това на новия Q6 e-tron.

Новото Audi A7 Avant ще е с дължина от над пет метра - 2

Иновацията ще включва допълнителен екран за предния пътник, както и много системи за подпомагане на водача. Що се отнася до двигателната гамата на A7, то тя ще предлага хибридни и plug-in хибридни задвижвания.

Всичко това се прави с цел да отговори на все по-строгите стандарти за емисии и нарастващите изисквания на клиентите за горивна ефективност. Очаква се моделът PHEV да използва 14.4kWh литиево-йонна батерия.

Последната осигурява електрически пробег от приблизително 100 километра. Автомобилът ще дебютира в началото на следващата година и ще се конкурира (в седан и комби версиите си) с BMW Серия 5 и Mercedes-Benz E-Class.