Икономика

Ще увеличи ли данъците бъдещото правителство

   
Ще увеличи ли данъците бъдещото правителство

Бизнесът се чувства застрашен от потенциално вдигане на данъците още от следващата година. Евентуалното увеличение ще доведе до редица проблеми.

Като най-важни задачи за новите във властта бизнесът поставя въвеждането на еврото, пълноправното членство в Шенген, както и преосмисляне на ангажиментите около „зелената сделка”. Това включва намаляването на вредите емисии и затварянето на предприятия, както и нови такси, които ще вдигнат цените на горивата.

Всяка фирма трудно би могла да планира без ясна посока на държавата. Бизнесът настоява министрите в следващия кабинет да намерят експерти. „Да разчитат на широка общност от компетентни хора, които могат да предложат работещи решения”, каза пред Нова тв Иван Велков от Българската стопанска камара.

В старозагорско предприятие, което попада в графата малък и среден бизнес казват, че просто оцеляват, без помощ от държавата. „Минават години докато излязат разрешителни за строежи, за ток, за води. Ако може поне в тази насока държавата да помогне нещо, би било добре”, каза Милен Узунов, управител на предприятието.

 

Анкета

Ще гласувате ли на нови избори през есента?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14