Новини

Прокуратурата се отказа от споразумение с Кристиян, източил данните на 6 млн. българи от НАП

   
Прокуратурата се отказа от споразумение с Кристиян, източил данните на 6 млн. българи от НАП

След като първоначално предложи на съда, прокуратурата се отказа от споразумението с Кристиян Бойков по обвинението за теча на данни от НАП. Това съобщиха пред БТА от държавното обвинение.

Утре трябваше Софийският градски съд да разгледа предложението за споразумение с Бойков.

Първоначално Кристиян Бойков беше обвинен в тероризъм, след източването на лични данни от НАП, но през април м.г. СГС върна делото на прокуратурата заради допуснати съществени нарушения.

С внесеното сега в СГС споразумение прокуратурата и Бойков бяха се съгласили, че наказателното производство срещу него за извършено компютърно престъпление ще бъде прекратено и ще му бъде наложена глоба.

На 7 ноември СГС прекрати делото за изтеклите лични данни от НАП и го върна на прокуратурата. Подсъдими по случая бяха Кристиян Бойков и собственикът на "ТАД Груп" Иван Тодоров. Тогава те бяха обвинени за престъпление срещу Републиката с цел всяване на смут и страх в населението.

Делото започна в Специализираната прокуратура. Разследването продължи четири години преди държавното обвинение да го внесе в съда. Един път разследването вече бе връщано на прокуратурата за отстраняване на нарушения.


Анкета

Ще гласувате ли на нови избори през есента?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14