Свят

Кралското семейство се събира за военния парад в Лондон. Кейт Мидълтън също присъства (СНИМКИ)

   
Кралското семейство се събира за военния парад в Лондон. Кейт Мидълтън също присъства (СНИМКИ)

Великобритания приветства кралското семейство на военния парад по случай рождения ден на краля.

Кралят има рожден ден през ноември, но според традиция на повече от 260 години, честванията се отбелязват на 15 юни. В пищната военна церемония ще участват 1400 войници, 200 коня и 400 музиканти. По традиция кралското семейство трябва да се събере на балкона на Бъкингамския дворец, за да поздрави поданиците на кралството.

След като в началото на годината беше диагностициран с рак, крал Чарлз Трети постепенно се връща към обществения живот.

Принцесата на Уелс Кейт Мидълтън също пристигна в Бъкингамския дворец за първата си обществена проява, откакто преди 86 дни самата тя призна, че е диагностицирана с рак.

Кейт пристигна с автомобил заедно с трите си деца и съпруга си – британския престолонаследник принц Уилям, съобщи Ройтерс.

Снимки, разпространени от световните агенции, показват, че принцесата на Уелс е във видимо добро настроение, а усмивката не слиза от лицето ѝ. 

Снимка: Getty Images

Още вчера стана ясно, че тя ще присъства на ежегодния военен парад в центъра на Лондон за официалния рожден ден на британския монарх Чарлз III.

Говорител на двореца заяви, че крал Чарлз е "доволен, че принцесата може да присъства събитието".

Кейт Мидълтън се подлага на превантивна химиотерапия. Въпреки че лечението ѝ продължава, в петък тя заяви, че вече се чувства по-добре и може да се появи публично – за първи път от декември миналата година.

В лично писмено послание вчера тя сподели, че има добър напредък, но още "не е излязла от мрака".

Принцесата също така благодари за посланията на обществена подкрепа по време на болестта си, като заяви, че е била "разтърсена" от насърчението.

Снимка: Getty Images

 

Това наистина е от огромно значение за мен и Уилям и ни помогна да преодолеем някои от най-трудните моменти", се казва в посланието на принцесата.

Тя е започнала да работи от дома си и очаква да присъства на някои събития през лятото, но от двореца Кенсингтън подчертават, че това не е пълно завръщане и че плановете могат да бъдат променени в кратък срок.

На 16 януари тази година от двореца съобщиха, че Кейт Мидълтън е претърпяла планова коремна операция.

Официалното съобщение гласеше, че тя ще се възстановява в лечебното заведение няколко седмици, след което ще се оттегли от публичните си задължения до Великден.

Новината шокира милиони по света и в интернет пространството започнаха да се разпространяват различни спекулации за здравословното състояние на принцесата.

Всички те обаче бяха изключени на 22 март, когато в свое видео обръщение самата Кейт призна, че се лекува от рак.

Тогава тя заяви, че е в начален стадий на лечение и болестта е открита след коремната ѝ операция през януари.

„Когато ме оперираха се смяташе, че състоянието ми не е свързано с рак. Но изследванията след това показаха, че рак има”, обясни тогава принцесата на Уелс, цитирана от Би Би Си.

Бъдещата кралица на Великобритания за последно се появи на публично събитие на Коледа през 2023 г. Тогава тя присъства на празничната служба в параклиса „Сейнт Джеймс“ заедно с цялото кралско семейство.

Снимки от официални агенции документират цялото събитие и на тях Кейт изглежда напълно здрава и щастлива.