Спорт

Кой ще победи? Три интересни мача днес на Евро2024

   
Кой ще победи? Три интересни мача днес на Евро2024

Отборите на Полша и Нидерландия ще се срещнат в откриващата среща от група “D” на Европейското първенство. Мачът е от 16:00 часа в Хамбург. За поляците това е четвърта поредна поява на еврофинали, но както и в предишни случаи е много трудно да се прогнозира какво ще направи отборът. Роберт Левандовски и неговите съотборници много трудно се класираха за форума в Германия сега. Очаквано и този път всички надежди на феновете на тима са насочени към нападателя на Барселона. В случая обаче участието на Лева в двубоя с Нидерландия е под въпрос.

Словения и Дания откриват сблъсъците в група “H” на Евро 2024 от 19:00 ч. Двата тима са много добре запознати със своя противник, тъй като бяха в една група и в квалификациите за този шампионат. Постигането на положителен резултат в днешния сблъсък може да е ключово за всеки един от противниците в надеждите им да преминат във фазата на преките елиминации. Словенският национален отбор все още очаква своята първа победа на голям футболен форум. Датчаните също бяха разочаровани по време на последното Световно първенство в Катар, отпадайки в груповата фаза след отличното представяне година по-рано, когато достигнаха до полуфиналите, където загубиха от Англия. Датчаните имат своята славна история свързана със сензационното спечелване на Евро 1992, когато участват единствено заради отстраняването на Югославия поради започналите войни.

Един от отборите, сочени сред фаворитите за европейската титла - Англия, започва участието си днес на Евро 2024 с двубой срещу Сърбия на “Фелтинс Арена” в Гелзенкирхен. Срещата е от група “С” и започва в 22:00 часа. Тимът на Гарет Саутгейт стигна до финалите на предишния шампионат на Стария континент, където загуби на “Уембли” от Италия след изпълнение на дузпи. Евро 2024 е първото европейско първенство, на което Сърбия се класира като самостоятелна страна..