Новини

Немски туристи гледат мача Германия - Унгария в Златни пясъци

   
Немски туристи гледат мача Германия - Унгария в Златни пясъци

Над 300 немски туристи гледаха мача между Германия и Унгария в курорта "Златни пясъци" до Варна. Феновете се бяха събрали на бар край басейн. Сред тях имаше хора на всякаква възраст, мъже и жени, облечени в тениски на националния футболен отбор на Германия. Туристите бяха насядали на пластмасови столове срещу голям екран, където се наслаждаваха на мача с по чаша бира в ръка. Ликуваха след всеки вкаран гол. 

Германия е първият 1/8-финалист на европейското първенство по футбол на стадиона в Щутгарт, след като победи 2:0 Унгария.

На Бундестима му остава мач срещу Швейцария, но той ще има значение само дали ще е на първо или второ място в група А. Първото попадение бе на младия талант Джамал Мусиала в 22-ата минута след пас на капитана Илкай Гюндоган, макар че преди това останаха съмнения за нарушение в атака. Вторият гол, който на практика предрешава изхода на мача, бе именно на Гюндоган в 67-ата минута след перфектно разиграна позиционна атака на почти половината германски отбор. В първите двубои германците размазаха 5:1 Шотландия, а Унгария загуби 1:3 от Швейцария.