Новини

Рашидов: Слави е проект на Доган, знам кои партии в кои кръчми са създадени

   
Рашидов: Слави е проект на Доган, знам кои партии в кои кръчми са създадени

"Аз не съм убеден, че това са най-мъдрите хора, които ще оправят държавата. Капацитетът е толкова. Всеки човек има своя праг и граница, докъдето може. Този парламент е стигнал своя праг, до тук може. Повече дъно няма, ние сме там. 70% не гласуват – там са учени от БАН, професори, доктори, инженери, журналисти, хора на изкуствата. Този мозък не може да седи само робски – както не гласува, утре ДПС ще бъде първа сила. Една-две птички в този парламент пролет не правят. Толкова може, повече няма да направи. Не очаквайте друго", заяви бившият депутат и председател на парламента Вежди Рашидов пред bTV.

Все пак той смята, че правителство ще има, като той прогнозира интересна развръзка.

"Взаимно ще играят спектакъла. Ще дойде до Слави, ще му дадат мандата, зависи президентът как ще играе. С подкрепата на ГЕРБ, в името на народа ще се сглоби, защото Слави е проект на Доган. Аз толкова много неща знам, че не ми се говори. Не аз съм бил близък до Доган, Слави е ходил до Доган, нормално – учил се е на политика. Инженерството може да го прави абсолютно всеки. Знам много партии в кои кръчми се създадоха. Защото ако ГЕРБ направи с ДПС, много отговори трябва да даде на електората си. С ИТН стигат, но трябва някакъв спектакъл, дайте да го видим", каза Вежди Рашидов.

Той коментира и избора на председател на Народното събрание.

"Рая Назарян е симпатично и красиво дете. Хубаво момиче, хубава жена. Не съм много близък с нея, но изхвърлянето един път и въртенето на центрофугата не е добре за бъдеща кариера. Когато влизаш от парадната врата, втори път е трудно, излизаш от задната врата. Съжалявам, че тя бе отхвърлена. Да, тя мина през стъргата. Мелачката я смля и пак цяло парче сега не става. Това е в рамките на шегата. Жал ми е за момичето, защото тя трябва да има перспектива и да върви напред“, посочи той.

По думите му законът трябва да се промени, така че лидерите на партии да не могат да предлагат председател на Народното събрание.