Новини

Бойко Борисов благодари на ИТН за подкрепата, разочарован е от ПП-ДБ

   
Бойко Борисов благодари на ИТН за подкрепата, разочарован е от ПП-ДБ

Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов благодари на "Има такъв народ" за подкрепата при избора на Рая Назарян за председател на 50-ото Народно събрание, но изрази разочарование от "Продължаваме промяната- Демократична България". 

"От това гласуване единственият извод, който може да се направи, е да благодарим на Слави Трифонов и на "Има такъв народ". Тайно се надявах този жест да направят ПП-ДБ", заяви Борисов.

Той благодари "на тази партия, която пое пасива, и виждате - всички гласувания после минават с 230-240 гласа". Според него това е зелена светлина за връщане в конституционните процедури за мандатите.

Лидерът на ГЕРБ разказа, че по време на почивката на заседанието е изпратил Деница Сачева и Теменужка Петкова при ПП-ДБ, за да се опита да ги убеди да подкрепят Назарян.

Борисов обаче посочи, че ГЕРБ-СДС ще се концентрира върху първия мандат, защото той е единственият възможен. На въпрос дали би подкрепил правителство с мандат на ИТН, ако той отиде при тях, лидерът на ГЕРБ заяви, че няма да "върне жеста на ИТН, защото такъв не е искан". 

"Имаме преговорен екип и смисъл по политики, които да говорим, коментира още лидерът на ГЕРБ. Според него от ИТН са поели целия пасив и всички са се упражнили върху тях, само защото са отстояли възможността да се тръгне по процедурите", допълни той.


Анкета

Ще гласувате ли на нови избори през есента?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14