Икономика

Нов къмпинг за 4 млн. лв. започна да се строи в Белчин бани

   
Нов къмпинг за 4 млн. лв. започна да се строи в Белчин бани

В курортен комплекс „Белчин бани“, край самоковското село Белчин, предстои да бъде изграден нов къмпинг. Той ще носи името „Поларис“ и се очаква да бъде готов след две години, каза за Economic.bg Соня Върбанова от „Енерджи делта“ ЕООД, инвеститор в проекта. Компанията е част от групата „Синергон холдинг“ АД.

Тази седмица на официална церемония беше направена и първа копка на комплекса.

Инвестицията ще надхвърли 4 млн. лв. и се обсъжда въпросът за привличане на външен банков ресурс“, каза още Върбанова.

Бъдещият къмпинг

По думите на Върбанова идеята за проекта се планира от повече от две години и инвеститорът е на мнение, че бъдещето на туризма в България е именно в зеления туризъм и затова ще се стреми „Глемпинг Поларис“ да е един от най-зелените и екологично чисти“.

Всъщност къмпингът ще разполага и с глемпинг зона. Този вид луксозно къмпингуване съчетава удобствата и комфорта на хотелското обслужване, но сред природата.

Предвижда се къмпингът да бъде изграден в рамките на 24 месеца и да работи целогодишно, а след въвеждането му в експлоатация ще бъдат създадени над 30 работни места в региона.

Проектът включва изграждането на двуетажни къщи с големина от 114 кв.м., основна сграда на площ от 930 кв.м. наречена „съцето на къмпинга”, в която ще има различни зони – зала за хранене, място за приготвяне на храна, зона за игра на закрито и детски кът, мултимедийна зала, СПА зона.

Предвижда се да има два басейна – вътрешен и външен, които ще се пречистват по иновативна екологична технология.

Ще се изградят 75 места за разполагане на кемпери и каравани. Всяка една къмпинг единица ще има място за паркиране, вода, ток и зелена площ с размер от 55 кв.м.  до 80 кв.м., което ще представлява своеобразен двор.

Комплексът ще предлага алея с перголи и зони за барбекю, ще има също обособена зона за почистване на караваните и всякакви други удобства, които да покрият нуждите на посетителите до най-малкия детайл.