Свят

Тръмп получи дарение на стойност 50 млн. долара за кампанията си от милиардера консерватор Тимъти Мелън

   
Тръмп получи дарение на стойност 50 млн. долара за кампанията си от милиардера консерватор Тимъти Мелън

Милиардерът консерватор Тимъти Мелън, наследник на базираната в Питсбърг банкерска фамилия Мелън, е дал 50 милиона долара миналия месец на комитет за политически действия, работещ в подкрепа на републиканеца Доналд Тръмп за президент, предаде Ройтерс, като се позова на федералните власти, цитирано от БТА.

Комитетът, известен като MAGA Inc, е увеличил броя на телевизионни реклами, подкрепящи предизвикателството на Тръмп към Джо Байдън за президентските избори през ноември. Притокът на средства е помогнал на съюзниците на Тръмп през последните седмици да надхвърлят разходите на съюзниците на Байдън.

MAGA Inc. разкрива в подаден до Федералната избирателна комисия отчет, че е получил повече от 68 млн. долара от дарители миналия месец, като повечето от парите са дошли от Мелън, а 10 млн. долара са от милиардерите Лиз и Дик Улийн, основали през 1980 г. компанията си за транспорт и опаковане Uline в мазето си.

Мелън, който живее в Уайоминг и рядко е сниман, е пилот любител, инвестирал в и ръководил свързани с транспорта компании. "Форбс" изчислява, че богатството на семейство Мелън възлиза на около 14,1 милиарда долара.