Новини

Калин Стоянов с отличие на шестите Български туристически награди

   
Калин Стоянов с отличие на шестите Български туристически награди

България остава една от най-спокойните и сигурни дестинации за туризъм в Европа. Това каза министърът на вътрешните работи Калин Стоянов по време на церемония в Царево, на която за шести поред път бяха връчени Българските туристически награди. Той посочи, че в резултат на предприетите от министерството комплексни мерки за охрана на държавната граница и засиления диалог с турската страна към момента ситуацията с нелегалната миграция е овладяна: Отчитаме 75% спад на опитите за незаконно преминаване. Постигнатите резултати се виждат и от партньорите ни в Европа.

Зам.-министърът на туризма Павлин Петров и кметът на община Царево Марин Киров благодариха на министър Стоянов за постигнатото добро взаимодействие между туристическия бранш и Министерството на вътрешните работи. Те адмирираха успешната работа по охраната на държавната граница.

В рамките на форума министър Калин Стоянов получи специално учредена награда „Приятел на туризма". От своя страна той връчи наградата за дестинация на община Приморско и удостои кметът на община Царево с Плакет на МВР.

Инициативата Български туристически награди се провежда за шеста поредна година в партньорство с Министерството на туризма. Форматът се реализира под мотото: "България – сигурна дестинация", послание, което извежда ясен сигнал за съвместните усилия на министерствата на вътрешните работи и на туризма да предоставят сигурна среда както на туристите, избрали България като място за отдих, така и на жителите на морските общини. Изборът на Царево за домакин на събитието не е случаен – това е най-югоизточната българска община, тя е погранична и на нейна територия е целия Странджански край.