Автомобили

Audi разработва RS Q6 с двигатели от Porsche

   
Audi разработва RS Q6 с двигатели от Porsche

Audi се подготвя да представи Audi RS Q6 e-tron, заимствайки ДНК-то на своя братовчед Porsche Macan Turbo Electric. Построени върху същата архитектура Premium Platform Electric (PPE), тези два електрически кросоувъра се очаква да споделят мощна електрическа задвижваща система.

Очаква се RS Q6 e-tron да развива зашеметяващите 630 конски сили и 1128 Нм въртящ момент, за да се изстреля от 0 до 100 км/ч за около 3 секунди.

Разликата в представянето надхвърля простото ускорение на права линия. Porsche Macan Turbo Electric може да се похвали с управление на задната ос и електронен диференциал, като е много вероятно и двете функции да бъдат включени в Audi RS Q6 e-tron. С тези технологични чудеса на борда, Audi би трябвало да се справя със завоите. Визуално очаквайте RS Q6 e-tron да повтори агресивния дизайнерски език, който определя другите модели Audi RS. Цялостно преработената предна част вероятно ще включва нова радиаторна решетка, увеличени въздухозаборници и заплашителен сплитер. Audi може дори да добави разширени арки, за да засили още повече присъствието на SUV на пътя.