Новини

Шестима от Величие подкрепят кабинет на ГЕРБ и ДПС?

   

  PIK

Сензационен слух се върти в политическите среди след твърденията на идеолога на "Величие“ Ивелин Михайлов, че парламентарната група на партията се разпада и шестима от нейните депутати ще се отцепят.
Според плъзналите слухове, въпросните народни представители, ще подкрепят кабинет на ГЕРБ и ДПС.
Припомняме, че в петък, цялата парламентарна група на "Величие“, гласува с ГЕРБ и ДПС и избра председател на временната Комисия за избор на правилник на Народното събрание. Още тогава тръгнаха слухове, че "Величие“ ще бъде патерица на първите две политически сили и ще подкрепи техен кабинет.
Сега слуховете са засилват след информацията, че групата се разпада. Все още няма информация от ГЕРБ и ДПС дали Бойко Борисов би се съгласил на подобно правителство и на кабинет с такова крехко мнозинство.
В момента, парламентарната математика показва, че ГЕРБ и ДПС имат 115 депутати и дори въпросните шестима от "Величие“ да се отцепят, мнозинството ще им на абсолютния минимум от 121 народни
представители.  Самият Борисов нееднократно е заявявал назад във
времето, че му е необходимо по-стабилно мнозинство, за да направи правителство. Въпреки това слуховете, че отцепници от "Величие“ ще подкрепят правителство на ГЕРБ и ДПС, се разпространяват все по-силно и по-настойчиво./PIK
 


Анкета

Ще гласувате ли на нови избори през есента?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14