Новини

БСП би подкрепила опит за съставяне на правителство с третия мандат

   
БСП би подкрепила опит за съставяне на правителство с третия мандат

Представителите на БСП Атанас Зафиров, Борислав Гуцанов, Кристиан Вигенин са на среща с президента Румен Радев в рамките на консултациите, които държавният глава провежда с парламентарно представените партии. 

Президентът посочи, че БСП е най-старата системна партия и поиска социалистите да кажат отношението си към предложената от "Възраждане" анти-ГЕРБ коалиция. Атанас Зафиров посочи, че страната се намира в тежка политическа и икономическа криза, но няма нужда от нови избори.

Партиите с висок резултат на изборите нямат легитимност, посочи още той и добави, че БСП ще се опита да приложи отговорност, разум и диалогичност.

За третия мандат Зафиров коментира, че изборът на кого да бъде връчен е на президента и посочи, че БСП е готова да поеме отговорност, ако се стигне до този вариант.

"С ГЕРБ няма как да участваме под никаква форма в никакво управление. Направихме си изводите, започнахме промяната и процесите на консолидация в ляво. Длъжни сме да предложим различен подход. Изборите не са добро решение в момента и трябва да работим за формиране на разумна пробългарска изпълнителна власт, устойчива", добави Зафиров. 

"БСП не се плаши от избори", каза още той и добави, че статутът на партията на пета политическа сила не ѝ отива.

"Нашата политическа сила би подкрепила опит за съставяне на такова правителство", каза Зафиров и припомни, че БСП е подкрепила избора на президента Радев. Призоваваме към разум и отговорност, завърши той. Борислав Гуцанов заяви, че за БСП въпросът за първия и втория мандат е изчерпан, но има възможност при третия мандат да бъде направен опит за експертен кабинет.  

 

 


Анкета

Ще гласувате ли на нови избори през есента?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14