Новини

Ботьо Ботев за връщането на Брендо: Без протекциите на компетентни служби не може да стане

   
Ботьо Ботев за връщането на Брендо: Без протекциите на компетентни служби не може да стане

Изненадах се от появата на Брендо. То е прекалено добре обмислено. В световен мащаб подобна история не е имало. Има някакво обяснение. Това заяви криминалистът Ботьо Ботев в предаването "Здравей, България".

Брендо е интересна личност в света на родилата се престъпност в България. Не съм контактувал пряко с него, но той се отличаваше много, каза още той.

"Ще ви разкажа една история, много малко хора знаят. Преди много години бяха задържани 6 тира с цигари. Тези цигари бяха прекарани към Казичене, барети ги пазеха. В една нощ тези 6 тира цигари изчезнаха, въпреки баретите. Как така барети ще охраняват денонощно складове и цигарите ще изчезнат. Баретите имат шегаджийска теза, че са били приспани. Има много любопитен факт - главният секретар е ходил при работещите по случая казвайки "не се старай толкова по тази история". Това идваше като история водена от Брендо", разказа криминалистът.По думите му цигарите са били хвърлени в морето около Дуранкулак.

Без намеса и контрол на съответните служби - връщането на Брендо не може да стане. Без протекции на компетентни служби не може да стане. Нищо странно няма.Мислите ли че това е случайно решение на Брендо? Мислите ли че с това предаване не се цели нещо? Задържането му в Украйна случайно ли е? Защо беше пуснат? Има неясноти в действията на този човек. Решението Брендо да се прибере не е случайно, то е планирано. Неговото предаване е с определена цел и тя ще стане ясна, категоричен бе Ботьо Ботев.