Новини

СДВР изпрати сигнал на кмета, че промените в движението по Патриарха и Витошка са незаконни

   
СДВР изпрати сигнал на кмета, че промените в движението по Патриарха и Витошка са незаконни

Отдел „Пътна полиция“ към СДВР е изпратил на 25 юни сигнално писмо до кмета Васил Терзиев, с което го уведомява, че положените нова маркировка, пътни знаци и преградни съоръжения по булевардите “Витоша“ и “Патриарх Евтимий“, и ул. “Проф. Фритьоф Нансен" не са изградени съгласно действащото законодателство и не отговарят на реда и условията за организация на движението по пътищата.

В писмото се изисква в кратки срокове СДВР да бъде уведомена за предприетите действия, а ако няма отговор, "Пътна полиция" ще "приложи правомощията си съгласно Закона за движение по пътищата".

На 24 юни пък СДВР е изпратила разпореждане до заместник-кмета на Столична община Илиян Павлов да изпълни Определение на Върховния административен съд, като преустанови въвеждането на нова организация на движение по булевардите “Витоша“ и “Патриарх Евтимий“, и ул. “Проф. Фритьоф Нансен".

В разпореждането се посочват задължителни за изпълнението действия. Едно от тях – със срок до 27 юни – визира обезопасяването на участъците по посоченото трасе.