Новини Свят

Британската принцеса Ан се възстановява бавно, заяви съпругът й

   
Британската принцеса Ан се възстановява бавно, заяви съпругът й

Британската принцеса Ан се "възстановява бавно", заяви съпругът й вицеадмирал Тим Лоурънс, който днес посети жена си след третата й нощ в болницата, предаде ДПА.

73-годишната сестра на крал Чарлз Трети е в клиниката "Саутмийд" в Бристол от неделя вечерта, след като получи сътресение на мозъка и леки наранявания на главата след инцидент с кон, докато се разхождала в имението си "Гаткомб парк" в Глостършир.

Днес съпругът й прекара два часа и половина с нея в болницата. На тръгване в отговор на журналистически въпрос кога ще бъде изписана принцесата, той заяви: "Тя ще напусне болницата, когато е готова".

Поради сътресението на мозъка, получено от принцеса Ан, точните подробности за инцидента не са ясни. Медицинският екип на принцесата заяви, че нараняванията на главата й съответстват на евентуален удар от кон, като той може да е бил причинен или с главата на коня или с крака на коня.

Ан е опитна състезателка по конен спорт, участвала в Олимпийските игри в Монреал през 1976 г.

Наричана дясната ръка на краля, тя е смятана за най-трудолюбивата кралска особа и е известна със своята отдаденост на задълженията и безкомпромисния си подход.

Днес съпругът й благодари на лекарите, медицинските сестри и екипа на спешна помощ за оказаната помощ на жена му, като заяви, че двамата с Ан са "дълбоко благодарни за експертните грижи". "И двамата сме дълбоко трогнати от всички мили послания, които получихме от толкова много хора от близо и далеч. Това означава много за нас", добави той. Инцидентът с принцеса Ан става в момент, в който крал Чарлз Трети и снаха му, принцеса Кейт, страдат от рак, предаде БТА.